PELIKAPSELI - retropelitaivas
Kun Playstation ei riitä...

= Apinalaatikko =

Pääsivulle Jutut Pelit Linkit Koneet

Hitusen on tämä sivu vanhentunut/vanhentumassa. Jos jotain tarvitsee varmistaa, pistä postia osoitteeseen toimitus ät pelikapseli.cjb.net.

Mikä on Pelikapseli?

Pelikapseli on neljä kertaa vuodessa ilmestyvä, harrastajavetoinen verkkojulkaisu, johon kirjoittaa joukko vanhoja pelejä harrastavia ihmisiä. Se käsittelee tietokone- ja videopelaamista sekä pelikulttuuria ennen ja jossain määrin myös nyt.

Alueemme on ns. retropelit: kerromme kukin omasta näkökulmastamme, miten pelit ovat meihin vaikuttaneet, ja millaisia pelit ovat joskus olleet. Lisäksi esiin nousee se, mitä vanhoilla peleillä ja laitteilla on tarjota nykyään pelialan ja tekniikan kehityttyä huimasti vuosien saatossa.

Suopeat maininnat Mikrobitissä ja Pelit-lehdessä ovat tehneet Pelikapselia tunnetuksi. Etusivu ladattiin noin 10500 kertaa toukokuun 2002 ja helmikuun 2003 välisenä aikana. Järjestimme myös järjestäjien pyynnöstä retropelinurkkauksen ja esitelmän retropelaamisesta vuoden 2001 Finnconissa, joka järjestettiin Jyväskylässä.

Yhteyttä pidetään sähköpostilistan ja ircin avulla, ja mukaan voi tulla kuka tahansa kirjoitustaitoinen retropelaamisesta kiinnostunut. Päätoimittajana toimii Eino Keskitalo.

Aktiivinen toimitus

Risto Saarelma, Eino Keskitalo (www), Kimmo Klemola, Matti Kuokkanen, Paul Pekkarinen (www), Janne Heinikangas (www ja blogi).

Kauniita kuvia meille piirustelee Ainur Elmgren, (www)

Kiitokset myös seuraaville panoksestaan:

Jarkko Lehtola, Lassi Hietala, Petri Ranta, Antti Ahola, Anna Keskitalo, Mikko Aaltonen, Rami Maunula, Vantte Kilappa, Tatu Kilappa, Panu Koponen, Sami Vuolli, Aslan Abioqa, Mikko Järvinen, Joni Saltiola, Ville Qvist, Riku Neuvonen, Risto Saarelma, Vesa Saarinen, Lauri Tuovinen, Mikko Välimäki, Eliina Hakuli, Jouni Holopainen, Lasse Laurila, Seppo Typpö, sekä ennen kaikkea Pelikapselin alkuunpanija Janne Kauppila.

Yhteystiedot

Mukaan Pelikapseliin?

Pelikapseli on harrastelijoiden julkaisu toisille retroharrastelijoille. Tekijöiden kannustimena on halu kertoa menneistä peleistä, ja ennen kaikkea jakaa pelikokemuksensa lukijoiden kanssa. Pelikapselin tekijöiden joukkoon ovat kaikki kiinnostuneet tervetulleita. Pelikapseliin saa kirjoittaa oman kiinnostuksensa aiheista. Vanhoista Pelikapseleista voi lukea, mistä on jo kirjoitettu ja vähän katsoa myös, miten Pelikapseliin on kirjoitettu. Kannustamme myös kirjoittajia poikkeamaan vanhoista kaavoista ja kirjoittamaan omaperäisiä juttuja. Kannattaa pitää mielessä, että julkaisemme samasta aiheesta - jo käsitellystäkin - mielellämme eri näkökulmasta kirjoitettuja juttuja.

Pelikapseli ottaa mielellään vastaan juttuja sivuillensa. Emme maksa mitään, mutta kirjoittaminenhan on hauskaa ja tästäkin saa elämässä niin arvokasta kokemusta. Suurempia vaatimuksia emme tahdo esittää, sillä erilaisuus on mielestämme valttia. Tietysti toivomme kiinnostusta retropeleihin ja kykyä kirjoittaa selkeitä tarinoita retropeleistä, me kun emme miellä juttujamme niinkään arvosteluiksi vaan tarinoiksi siitä miten pelit ovat meihin vaikuttaneet ja millaisia pelit ovat joskus olleet.

Kiinnostuksen ilmaisut ja valmiit jutut tänne!

Lue myös Riku Neuvosen kolumni syistä retropelaamiselle ja niistä kirjoittamiselle.

Pelikapseli-kirjoittajille tarkoitettu UKK löytyy täältä.

Sähköposti

Kuten näkyy, käytämme etunimisukunimi@pelikapseli.cjb.net osoitteita (huomioi pisteen puute nimien välistä). Myös käyttäjää "toimitus" voi lähestyä yleisemmissä asioissa.

WWW

Emme edelleenkään tiedä varmaksi missä päin internetiä sivustomme sijaitsee tulevaisuudessa. Linkitä ja paina mieleesi siis http://pelikapseli.cjb.net. Cjb:n "url cloaking"-ominaisuus ei ilmeisesti näinä päivinä poistu ilman rahaa, joten toisaalta sen ärsyttäessä kannattaa muistaa myös tämänhetkinen suora osoite: http://koti.mbnet.fi/ktalo/kapseli/index.html.

Vieraskirjamme löytyy täältä.

UKK

K: Saako teiltä Rampartin?
V: Ei. Eikä mitään muitakaan pelejä joita ei saa levittää.

K: No kerrottex mistä sen saa
V: Emme. Se ei kuulu Pelikapselin toimenkuvaan.

K: Milloin seuraava Pelikapseli ilmestyy?
V: Valitettavasti vasta sitten kun se on valmis. :)

© Pelikapseli 2000-2006