PELIKAPSELI - retropelitaivas
Pääsivullejutut.htmlPelitLinkitKoneet
NeoGeo-logo  

90-luvun alussa ilmestynyt NeoGeo vastasi niiden toivomuksiin, jotka halusivat kolikkopelejä kotiin. NeoGeo on nimittäin täydellinen kopio SNK:n MVS kolikkopelilaitteista. Teknisesti se ei eroa tuosta yhä mm. monissa Pelikaaneissa olevasta MVS:stä mitenkään, vaan samat pelit, joskin hieman eritavalla koteloituna, toimivat molemmissa. NeoGeo oli aikoinaan hyvin kallis laite reilun parin tuhannen markan hintalapulla ja pelitkin maksoivat jopa yli tonnin kappaleelta.

    SNK ratkaisi kalliiden pelimoduulien muodostaman ongelman julkaisemalla CD-asemalla varustetun NeoGeo CD:n. Pelien hinta voitiin näin laskea muiden konsolien pelien tasolle, mutta nyt kiusana oli pelien yleensä kovin hidas latautuminen. Suomessa ja Euroopassa tätä mallia ei juuri näkynyt; sitä myytiin pääasissa vain Japanissa ja jonkin verran Yhdysvalloissa.

    NeoGeolle ilmestyi monia hienoja action-pelejä, joista suurin osa on vielä kahdelle tai useammalle pelaajalle. Grafiikka on useimmiten vähintäänkin hienoa (4096 väriä 320x224 resoluutiolla) ja kolikkopelimäisen massiivista. Muiden lajityyppien pelejä ei ole juuri lainkaan. SNK ilmoitti vasta vuoden 99 keväällä, että se lopettaa NeoGeon kotiversion pelien teon ja keskittyy kolikkopeleihin. Eli myös uusia pelejä löytyy.

    Viime vuoden lopulla SNK julkisti NeoGeon taskuversion, NeoGeo Pocketin, josta on olemassa mustavalko -ja väri-lcd:llä varustetut mallit. Pocket on pääpiirteissään identtinen isoveljensä kanssa, mutta pelimoduulit eivät ole näidenkään välillä yhteensopivia. Pocketin voi liittää Segan Dreamcastiin ja pelata Segan verkon välityksellä moninpelejä. Näin siis Japanissa ja jenkeissä, saa nähdä tuleeko laite koskaan myyntiin täälläpäin.Janne Kauppila


 Emulaattoreiden ja apuohjelmien kotisivuja
 NeoRAGE    © 2000 Pelikapseli
Tuotenimet ja logot voivat olla valmistajiensa rekisteröimiä tuote- tai tavaramerkkejä.

NeoGeo NeoGeo
NeoGeo Pocket
 Tekniset tiedot

Motorola 68000 12 MHz
Z80A 4 MHz

RAM 64Kt
Video RAM 68kt
65536 värin paletti
4096 väriä ruudulla
320x224 resoluutio

15-kanavainen stereo

Lisälaitteet:
Muistikortti

NeoGeo CD

1x CD-ROM

7168kt DRAM
Video RAM 512kt

NeoGeo Pocket

Motorola 68000

2,6 tuuman LCD
8 harmaasävyä (mv)
146 väriä (väriv.)
160x152 resoluutio

kalenteri
kello+herätys
horoskooppi(!)
sis. rak. muistikortti