PELIKAPSELI - retropelitaivas
Pääsivullejutut.htmlPelitLinkitKoneet
PC Engine-logo  

NEC oli pyytänyt pelifirma Hudson Softia suunnittelemaan millaista rautaa pelintekijät tarvitsisivat. Tuloksena oli pienikokoinen erikoisprosessori nimeltä LSI. Teknisesti PC Engine on kuin NES:n ja Megadriven välimuoto: ei mitään kovin ihmeellistä, mutta 256 väriä ja kohtuullisen hyvä äänipiiri kuitenkin. Lisälaitteena ollut CD-asema mahdollisti pelien laajuuden ja äänimaailman nousemisen siihen aikaan aivan omaan luokkaansa. Japanissa PC Enginen suosion syynä olivatkin suurelta osin ns. RPG-pelit, joita koneelle on paljon, myös CD-versioina -- valitettavasti suurin osa vain japaninkielisenä.

    PC Enginestä on olemassa ainakin puolenkymmentä erinäköistä mallia. On valkoinen Japani-versio, musta amerikkalainen Turbografx-16, koneen ja CD-aseman yhdistävä Duo, Laptop 10cm LCD-näytöllä, taskukokoinen GT -- ja siitäkin on erikseen versiot Japania ja Yhdysvaltoja varten -- ja muita, jotka poikkeavat perusmallista vain kuoreltaan. Lisäksi jokaiselle on paljon kaikenlaisia lisälaitteita ja muuta rompetta.

    NEC ei ole Nintendosta ja Segasta poiketen puuttunut PC Enginen pelien luvattomaan levitykseen Internetissä. Tällä hetkellä on hieman epäselvää, saako pelejä kopioida vai ei. Niitä on joka tapauksessa yleisesti saatavissa, tosin vain tavallisia Hu-card -pelejä, CD:t veisivät tietenkin tilaa vähän turhan paljon.
Janne Kauppila


 Emulaattoreiden ja apuohjelmien kotisivuja
 Magic Engine    Hu-Go!© 2000 Pelikapseli
Tuotenimet ja logot voivat olla valmistajiensa rekisteröimiä tuote- tai tavaramerkkejä.

PC Engine NeoGeo
Turbografx-16 + CD
 Tekniset tiedot

16-bit grafiikkaprosessori

8kt RAM
64kt video-RAM

64 väriä 512:n paletista
256x216 resoluutio

6 kahdeksanoktaavista äänikanavaa

Lisälaitteita:
CD-ROM
Core Unit (piirtolevy ja tulostin)
Modeemi
Multi-Tap
Tallennussysteemejä
TV-viritin GT:lle