PELIKAPSELI - retropelitaivas
Pääsivullejutut.htmlPelitLinkitKoneet
Super Nintendo -logo  

Nintendo laittoi Super Nintendon (Jap. Super Famicom) markkinoille 2 vuotta Segan Megadriven jälkeen. Yhdysvalloissa laite tuli myyntiin tästä vuoden ja Euroopassa melkein kahden vuoden päästä. Monien mielestä tämä oli liian myöhäistä, koska Megadrivejä oli myyty jo hyvin paljon ja sillä oli pelitalojen tuki takanaan. Snes oli kuitenkin teknisesti tarpeeksi paljon parempi (mode 7, äänen kaiku-efekti jne.) sekä ensimmäiset pelit sen verran laadukkaita, että tilanne tasoittui. Nintendolle tärkeillä kotimarkkinoilla Japanissa Super Famicom syrjäytti Segan Megadriven markkinajohtajana.

    Super Nintendolle löytyy muutamia todellisia pelihelmiä. Nintendon oman pajan tekemät pelit ovat pääsääntöisesti erittäin laadukkaita ja esim. Konamin peleissä ei kovin montaa huonoa ole. Mutta suoranaista roskaakin on sitten harmittavan paljon. Kokonaisuutta katsoessa Snessiltä löytyy kuitenkin enemmän klassikkoainesta omaavia pelejä kuin vaikkapa Megadriveltä tai PC Engineltä.

    Sega hallitsi uusien konsolien markkinoita vuoden 1991 loppuun, eli Super Nintendon julkaisuun saakka. Kummastakaan ei tullut selvää voittajaa millään alueella, vaan kakku meni koko maailmaa ajatellen suurin piirtein puoliksi.Janne Kauppila


 Emulaattoreiden ja apuohjelmien kotisivuja
 ZSNES    SNES9x  © 2000 Pelikapseli
Tuotenimet ja logot voivat olla valmistajiensa rekisteröimiä tuote- tai tavaramerkkejä.

Super Nintendo Europe NeoGeo
 Tekniset tiedot

Pääprosessori 65c816
2,68/3,6 MHz

RAM 128kt
Video-RAM 128kt

256 väriä 32768 värin paletista
Maksim. resoluutio 512x448
(harvoin käytössä, useimmiten suunnilleen 320x256)

4-tason parallax
yhtäaikainen pyöritys, skrollaus ja skaalaus plus muita efektejä

Äänipiiri Sony SPC700
8-kanavaa, stereo
DSP-efektit

Lisälaitteita:
Super Scope -sinko
Hiiri