PELIKAPSELI - retropelitaivas
Kun Playstation ei riitš...

Creators

Pääsivulle Jutut Pelit Linkit Koneet

Creator 1.01 Demo (1.3MB)

Yksi 90-luvun alun kulttiklassikoista oli peli nimeltä Lords of Chaos. Nyt viimein siitä saadaan versio myös PC:lle, joskaan ei alkuperäisten tekijöiden tekemänä, vaan Creatorsin muodossa. Sankariteon takana ovat kuopiolaiset Heiskasen veljekset Mad Arabista.

Creators on hyvin uskollinen alkuperäiselle Lords of Chaokselle, miltei yksi yhteen kopio, tyytyen parantelemaan esikuvaansa sieltä täältä. Kyse on yksin tai moninpelinä pelattavasta vuoropohjaisesta strategiapelistä, jossa arkkimaagit ottavat mittaa toisistaan loitsujen ja luomiensa olentojen avulla.

Tarkoituksena on joko tuhota muut velhot kokonaan tai aiheuttaa heille mahdollisimman paljon vahinkoa tuhoamalla niiden luomia olentoja. Lopuksi pitää vielä paeta maailmasta pelialueelle ilmestyvän portaalin kautta ennen ajan loppumista.

Pelin aluksi luodaan itselleen velho. Vaikuttaa voi lukuisiin hahmon ominaisuuksiin, mm. hyökkäys-, ja puolustuskykyyn sekä toimintapisteitten ja taikoihin käytettävän manan määrään. Erityisen tärkeää on kuitenkin valita sopivat loitsut. Loitsuvalikoimassa on parisenkymmentä olentoa kuten kääpiöt, peikot, zombiet, karhut ja lohikäärmeet. Lisäksi arsenaalissa on myös varsinaisia taikoja, esimerkiksi teleporttaus, tulipallo ja käännytys. Ja velho voi vielä keittää padassaan erilaisia taikajuomia, joita käytetään hahmojen puolustuskyvyn yms. lisäämiseen -- niillä voi myös antaa luomuksilleen siivet.

Aivan yksi-yhteen -kopiota Mad Arab ei onneksi ole tyytynyt tekemään. Erityisen suuri parannus ovat uudet loitsut. Nyt valikoimassa on mm. Animate Bones, Reveal True Identity ja Delayed Blast Fireball. Uusia hahmoja on joukossa Shapeshifter ja Tree Spirit. Skenaarioita eli pelialueita ja tehtäviä on myöskin enemmän, mikä oli yksi alkuperäisen Lords of Chaoksen suurimmista puutteista. Ja tuskin Creatorsin kehitys tähän pysähtyy, uutta on varmasti vielä luvassa.

Creators on ehdottomasti yksi tämän vuoden iloisimmista ilmestyksistä. Hieman uteliaisuutta tietenkin vaaditaan, ettei valitse tämän sijaan jotain kauniimpaa vaihtoehtoa. Ilman muuta kokeilun -- ja rekisteröinnin -- arvoinen.

Janne Kauppila

The Mad Arab (2000)
PC
Strategia
1-4 pelaajaa

© Pelikapseli 2000