PELIKAPSELI - retropelitaivas
Kun Playstation ei riitä...

Caveman Ugh!lympics

Pääsivulle Jutut Pelit Linkit Koneet

Olympiakisathan saivat alkunsa Kreikan valta-ajalta, mutta mitä jos ne olisi keksitty kivikaudella? Mitä se sitten olisi loppujen lopuksi ollut? Pähkinäaivoisia alkuihmisiä, dinosauruksia, sapelihammastiikereitä, nuijia ja eukonheittoa... kyllä, eukonheittoa. Caveman Ugh!lympics on Dynamixin visio aiheesta. Itseasiassa lopputulos on aika huvittava. Miltä kuulostaa keihäshyppy jossa riman paikalla on dinosaurus tai pikajuoksu sapelihammastiikeria karkuun?

Pelaaja aloittaa pelin valitsemalla itselleen urheilijan kuudesta vaihtoehdosta. Joku on hyvä yhdessä lajissa ja toisessa hieman huonompi. Varsinkin urheilijoiden taustarinat ovat hauskaa luettavaa. Sitten voidaankin jo aloittaa harjoittelu tai käynnistää suoraan olympialaiset. Urheilulajeina näissä kivikauden lajeissa ovat parinheitto, sapelihammastiikerijuoksu, dinosaurusjuoksu, tulenteko, dinosauruskorkeushyppy ja ah, niin ihana nuijailu, joten lajeja riittää jokaiselle.

Pelin äänet ovat nyt sitä taattua PC-piipperi-luokkaa ja grafiikka EGA:n graafista loistoa (1988 vuoden näkökulmasta). Animaatiot ovat kyllä hyviä aikaansa nähden ja grafiikka sisältää paljon yksityiskohtia. Ohjaus toimii nuolilla ja enterillä, eikä kontrollien muistaminen vaadi pitkää harjoittelua.

Peli sopii varsin hyvin henkilöille jotka pitävät urheulupeleistä mutteivat halua klassista sellaista, varsinkin vanhoille pelaajille jotka pelasivat tätä joskus C64:lla on muistojen saapuminen mieleen taattua. Tässä on kaikkea mita (huumori)urheilufani voi vaatia. On tullut aika ottaa akka kaapista, sillä kohta se saa kyytiä.

Jouni Holopainen

Dynamix / Electronic Arts (1989)
"Urheilu"
1-2 pelaajaa
PC, C64

© Pelikapseli 2000