PELIKAPSELI - retropelitaivas
Kun Playstation ei riitä...

Final Fantasy 9

Pääsivulle Jutut Pelit Linkit Koneet

Kon'nichi wa, kaikki Final Fantasyn fanit! Olette varmaan odottaneet uutta Final Fantasya hiki hatussa? No nyt se on julkaistu Japanissa ja Amerikassa, eikä mene kauaa kun se julkaistaan Euroopassakin. Joten eikun rahaa säästöön ja kauppaan kun peli ilmestyy Suomeen. Tyytyväisyys taattu.

Final Fantasy 9 ei tee poikkeusta squaren laatupelien sarjaan. FF9 on askel takaisin seiskan ja kasin tulevaisuus teemoista 1-5 fantasia maailmoihin. Ja peli on kyllä pelillisesti huippuluokkaa jo alkumetreiltä asti. Juoni on kiinostava ja pakottaa jatkamaan peluuta läpi yön (siinä meni meikän koeviikko). Grafiikka ei paljoa ole muuttunut kasista, mutta yhä välivideot aiheuttavat leuan loksahtamisen auki. Mikä onkaan hienomman näköistä kun lohikäärmeiden kuningas Bahamut pistää kaupunkia päreiksi. Peli toimii yhä yhtä helposti kuin aikaisemmat Final Fantasyt, joten pelaaminen ei vaati kovempaa ohjekirjan lukemista tai opiskelua.

Ysissä on korvatty seiskan materiat ja kasin Guardian Forcet tavaroista opittavilla kyvyillä/taioilla. Kasissa hävineet manapisteet ovat palanneet joten peli vaatii taas enemmän taktikointia. Summon loitsut ovat tietysti pelissä mukana ja osa niistä loksauttaa yhä suun auki.

Final Fantasy ysin juonessa ovat suuressa osassa summon-olennot. Ja sen näkee useissa välivideoissa joissa summon loitsut pistävät paikkoja hajalle. Pelin juonessa on mietiskellään myös mikä tekee olennosta elävän eikä nuken. Tarinan matkalla vastaan tulee pari surullista kohtaa, mutta enimmäkseen ollaan taas toiminnan ja hauskuuden puolella.

Itselleni Final Fantasy on sarja on aina ollut lempipelisarjojani, ja se on jo iso asia se kun puhujana on Japsi-RPG fani. Final Fantasy 9 siis läjäytti päähäni kuin Neo Bahamut. Vaikkei se voitakkaan sarjan vitososaa se on silti yksi parhaita Final Fantasyja. Pelissä on paljon hauskoja kohtia joilla on pakko hieman naurahtaa, kuten yksi pelaajahahmo nimeltä Quina jolla on koko ajan nälkä tai riverdance-kohtaus. Itse hommasin pelin importtina ja enkä yhtään kadu tuhlaamiani rahoja siihen. Varma ostos.

Jouni Holopainen

Squaresoft (2000)
Playstation
Konsoli-RPG

© Pelikapseli 2000