PELIKAPSELI - retropelitaivas
Kun Playstation ei riitä...

Flashback

Pääsivulle Jutut Pelit Linkit Koneet

Kuvat

Flashback on futuristinen tasohyppelyksi naamioitu seikkailupeli. Pelin sankari, Conrad, huomaa heräävänsä keskellä viidakkoa muistinsa menettäneenä. Hän löytää nauhoittamansa viestin, josta selviää, että hän on kaukana Maasta ja hänen muistinsa on tarkoituksella pyyhitty. Alkaa seikkailu viidakossa, joka johtaa planeetalla sijaitsevaan kaupunkiin, Maahan ja Maan pelastamiseen.

Peli on tavanomaista tasohyppelyä selvästi monipuolisempi sisältäen monia seikkailupelien elementtejä ja ongelman ratkontaa. Conrad osaa kävelyn ja ampumisen lisäksi hyppiä, juosta ja pyöriä. Vaikka ei ihan PC:n Tomb Raiderin tasolle ylletäkään, on silti useita kohtia, joista selviää vain yhdistämällä kekseliäisyyttä ja pähkähullua uhkarohkeutta.

Peli etenee suoraviivaisesti osiosta toiseen. Varsinaisista tasoista ei kuitenkaan voida puhua, sillä kentät ovat erittäin monipuolisia ja välillä tuntee eksyvänsä. Esimerkiksi kaupunki New Washington on laaja ja erittäin vaikuttava. Ihmisten kanssa käytyjä keskusteluja kannattaa seurata, että tietää tarkalleen mitä pitää tehdä, sillä tekemistä riittää.

Pelin juonta kuljettaa piirretyt välianimaatiot. Piirrosjäljen taso on hyvä ja niiden edustama juoni parempi (Maahan siinä pelastetaan). Osioiden selvittäminen vaatii hyvän liipasinsormen lisäksi hieman ajattelemista ja esineiden käyttöä. Inventaariin kertyy esineitä, joita on käytettävä myöhemmin. Lisäksi pelialue on täynnä pirullisia vihollisia, väijytyksiä ja ansoja, joista selviäminen ei ole ihan itsestäänselvää.

Peli on julkaistu useille tietokoneille ja pelikonsoleille. Ne ovat siinämäärin samanlaisia, että voidaan puhua samasta pelistä. Kuvat ovat PC-versiosta. Kaikille laitteille on kuitenkin yksi yhteinen asia: Flashback on mielenkiintoinen seikkailu, jonka jaksaa pelata loppuun asti.

Matti Kuokkanen

© Pelikapseli 2000