PELIKAPSELI - retropelitaivas
Kun Playstation ei riitä...

Excitebike

Pääsivulle Jutut Pelit Linkit Koneet

Excitebike on eräs 8-bittisen Nintendon legendaarisimmista peleistä. Kyseessä on vauhdikas moottoripyöräily, jossa pelaaja istutetaan moottoripyörän selkään. Tehtävänä on kaahata mahdollisimman nopeasti sivusuunnassa kuvattua rataa ja väistellä esteitä.

Kaasuttelu hoidetaan kahdella "vaihteella". Vauhtia hillitsee moottorin lämpötila, joka nousee tai laskee riippuen siitä, miten nopeasti ajetaan. Yksinkertaisesti tämä tarkoittaa sitä, että isompi vaihde lämmittää moottoria selvästi toisen pitäessä lämmön vakiona. Lämpömittarin lähestyessä punaista on aika vaihtaa pienemmälle vaihteelle. Muuten moottori ylikuumenee ja pyorä siirtyy radan reunaan jäähdyttelemään.

Pelaajan iloksi radoille on sijoitettu erilaisia esteitä, mäkiä ja hyppyreitä. Lisäksi prätkää pystyy tasapainottamaan eteen ja taakse. Tämän avulla voi ylittää esteitä ja pidentää hyppyjä. Haastetta lisää tietokone... ei vaan konsolikuskit, jotka ovat mukana pelaajan niin halutessa. Nämä tosin ovat melkoisia sunnuntaiajelijoita, joilla ei ole mitään merkitystä ajan tai sijoituksen kannalta. Kuskeja tai ei, radat on ajettava nopeasti jos haluaa nähdä seuraavia ratoja. Pelituntuma on "hyvä".

Ratojen loppuessa voi itse tehdä lisää. Radan väsääminen ei voisi olla yksinkertaisempaa: sijoitetaan "palikat" haluttuun kohtaan rataa ja baanalle. Moninpeliä ei tueta, joten se rajoittuu parhaista ajoista kisaamiseen.

Matti Kuokkanen

Nintendo (1984)
NES
1 pelaaja
Esteratamopoilu

© Pelikapseli 2000-2001