PELIKAPSELI - retropelitaivas
Kun Playstation ei riitä...

Kikstart II

Pääsivulle Jutut Pelit Linkit Koneet

Kickstart II on Commodoren moottoripyöräilyjen helmi, joka maistuu vieläkin, varsinkin kaksinpelinä.

Pelin idea on varsin yksinkertainen. Kaksi pelaajaa, joista toinen voi olla tietokone, mikäli kaveri ei satu olemaan lähistöllä, ajaa moottoripyörällä sivuttain skrollaavaa, keskeltä halkaistua ruutua, toinen ylhäällä ja toinen alhaalla. Yhdessä kilpailussa on viisi erilaista (tai samanlaista, jos niin haluaa) rataa ja lopussa katsotaan kumpi vaudikkaammin radat ajoi läpi.

Pelaaminen itsessään on helppoa. Pelaajan ei tarvitse tehdä muuta kuin säädellä nopeutta sen mukaan, mikä alusta kulloinkin on kyseessä. Kuopan tai vesistön sattuessa kohdalle on osattava hypätä oikeaan aikaan. Nopeuden ja hypyn lisäksi on vielä mahdollista nostaa moottoripyörän keula pystyyn, mikä joillakin alustoilla on hyödyksi, toisilla taas haitaksi. Jos nopeus on liian suuri tai hyppy ei osukaan kohdalleen, kellahtaa moottoripyörän kuski kivasti selälleen ja jatkaa matkansa seuraavalta vähänkin pitemmältä suoralta. Näitä kaatumisia kannattaa välttää, sillä siirtyminen seuraavalle suoralle kestää huomattavasti kauemmin kuin sama matka radalla ajaen.

Pelin juju on vauhdikkaat radat ja niiden paljous. Vaikka radan ajaa läpi 40 sekunnissa, ei niihin kyllästy. Tämä on sen ansiota, että ratoja on riittävästi ja jos sama rata ei tule ihan heti uudestaan, ei sitä samaksi edes huomaa. Niille, joille valmiit radat eivät riitä on mukana vielä rataeditori.

Vaikka pelissä ei muuta vaikeutta olekaan kuin oikea nopeus oikealla pinnalla ja mistä kohti hyppäät, on se riittävän monipuolinen lyhyeen kisaan kaverin kanssa. Erilaisia pintoja on riittävän paljon ja jokaisesta on vielä luminen versio. Kun väliin on vielä lisätty yöllä ajamista, niin vaihtelua on aivan riittämiin. Erilaisten pintojen onnistuneella asettelulla on joistakin radoista tehty myös todella haastavia ja ilman kaatumisia ei niistä kovin moni selviäkään. Vastapainoksi välillä löytyy myös todella helppoja ratoja, joissa saa ajaa melkein kaasu pohjassa koko ajan. Tietokonetta vastaan ajelu on pitemmän päälle puuduttavaa, mutta riittävän pieninä annoksina sekin maistuu hyvälle. Parhaimmillaan peli onkin kaveriporukassa, jossa voi kisata moottoripyörämestaruudesta. Ei ole mitään mukavampaa kuin voittaa kaveri tiukan kisan jälkeen parin sekunnin kymmenyksen erolla.

Ville Qvist

Mastertronic (1987)
Commodore 64
1-2 pelaajaa
Moottoripyöräily

© Pelikapseli 2000-2001