PELIKAPSELI - retropelitaivas
Kun Playstation ei riitä...

Armor Alley

Pääsivulle Jutut Pelit Linkit Koneet

Armor Alley on sivulta kuvattu helikopteriräiskintä, jota on höystetty löyhällä strategialla. Käteisvarojen rajoissa ostetaan yksiköitä, jotka lähtevät kulkemaan pelialueen laidasta toiseen. Pelaaja ohjaa helikopteria, joka on aseistettu konekiväärillä, pommeilla ja IT-ohjuksilla. Jalkaväkeä voi ottaa kyytiin ja pudottaa toisaalle.

Muita yksiköitä ovat panssarivaunu, IT-ohjustankki, insinöörit, IT-tykki ja pakettiauto. Tavoitteena on saada paku kentän toiseen päähän, jolloin sen elektroniset "aseet" tuhoavat vihollisen tukikohdan. Muita yksiköitä ostetaan ja helikopterilla annetaan tulitukea jotta paku selviää päämääräänsä.

Pelaajan kiusana ovat vihollisen tankkien ja jalkaväen lisäksi helikopterit, IT-tykit ja ilmapallot. Ilmapallot nousevat kasarmeista ja ne toimivat esteenä helikoptereille. Ne on mahdollista ampua alas tai vallata kasarmi jalkaväen avulla, jolloin sen ilmapallo muuttuu omalle kopterille vaarattomaksi. Insinöörit korjaavat vaurioituneita rakennuksia ja IT-tykkejä.

Rähinän makuun pääsee neljällä harjoitustehtävällä, joissa helikopterin asekapasiteetti on rajusti suurempi. Kampanjat ovat sarja yksittäisiä tehtäviä. Tekoäly ja rakennusten sijoittelu vaihtelevat, mutta meininki pysyy samana.

Tietokone tarjoaa haastetta lähinnä rajattomien helikopterien muodossa. Jalkaväki ja tankit räiskivät vain parin pikselin päähän, johon nähden helikopterin konekiväärillä on mielettömän pitkä kantama. Ohjukset ovat niin sokeita, että vihollisen helikopterin tuhoaa helpommin pommilla.

Muuten peliä ei käy haukkuminen. Aluksi peli pitää pelaajan otteessaan vielä sen yhden tehtävän ajan. Ajan mittaan peli käy tylsäksi ja itseään toistavaksi.

Matti Kuokkanen

Three-Sixty Pacific (1990)
Macintosh, PC
Taktinen ammuskelu
1-2 pelaajaa

© Pelikapseli 2000-2003