PELIKAPSELI - retropelitaivas
Kun Playstation ei riitä...

Turbo Sliders & GeneRally

Slicksin manttelinperijät

Pääsivulle Jutut Pelit Linkit Koneet

Kotisivut:

Turbo Sliders
GeneRally

Lue myös:

Slicks 'N' Slide

Slicksin nerokas käyttöliittymä (versiossa 1.29 ja aiemmissa, siis), yleinen (monin)pelaamisen helppous ja hauskuus, sekä saatavilla oleva valtava kasa ratoja takasivat pitkän iän ja suosion. Pari puutetta pelissä kuitenkin on; se on DOS-ohjelma eikä siinä ole nettipeliä. Ja onhan sen teknologiakin jo sen 10+ vuotta vanhaa.

Tilannetta paikkaa kaksi mainiota ilmaispeliä, suomalaista alkuperää molemmat, kuinkas muuten.

Turbo Sliders

Turbo Slidersin pääasialliset tavoitteet ovat tehdä kunniaa Slicksin varhaisista versioista löytyneelle "kelluvalle" ohjaustuntumalle, sekä toimittaa näitä uskonnollisia palvontamenoja jopa 20 pelaajan verkkopelissä. IRC:issä elääkin pieni mutta pippurinen sladittajayhteisö, joka on jo ehtinyt järjestäytyä ajamaan jonkinlaista liigaakin. Nopeimpien taitoja tällaisessa pelissä on hyvin vaikea käsittää.

Pääosin verkkopeli toimii todella vaivattomasti ja hyvin, kevyeen peliin ottaa mainiosti osaa modeemiyhteydelläkin. Ensimmäinen, seitsemän pelaajan verkkosessio oli minulle kuin riemukas jälleennäkeminen sen kanssa, mistä oli aikoinaan osannut vain uneksia. Semmoisen viidentoista kuljettajan ollessa yhtä aikaa radalla voidaan jo puhua tungoksesta. Onneksi TS:ssä on myös yhtä ruudullista suurempia ratoja, ja näillä kisaaminen onkin hauskinta. Pelin tätä kirjoitettaessa uusimman version mukana tulee vieläpä editori, joskin se vaikuttaa hieman vaikeakäyttöiseltä. Toivottavasti peliin saadaankin tukku hyviä lisäratoja.

Peliin on jo nippu pelaajien tekemiä autoja, joita on ilmeisesti yksinkertaista tehdä. Osalla ei tee mitään, esimerkiksi hidas Renault Twingo on vain kuiva vitsi. Sen sijaan esimerkiksi aluksi hallitsemattoman nopea F1 muuttaa pelattavuutta merkittävästi, se nimittäin tuntuu enemmän autolta kuin avaruusalukselta tai ilmatyynyalukselta. Jos nyt kasa ylhäältä kuvattuja pikseleitä autolta voi ylipäänsä tuntua.

Peli on koodattu mm. SDL-kirjaston avulla, joten se on helposti käännettävissä alustalta toiselle. Pelin kehittäjä työskentelee edelleen Turbo Slidersin parissa, joten mainion pelin voi olettaa vielä paranevan.

GeneRally

GeneRally on kuin uuden sukupolven Ironman's Super Off-Road. Tämä vaikutelma syntyy isometrisyydestä ja korkeuseroista, joita pitkin autot mönkivät sympaattisesti. Super Offroad -tyyliset avolavat löytyvät myös pelin ajoneuvovalikoimasta. Vaikutteita otetaan myös Slicksistä: pelissä on kätevät valikot, iso autovalikoima ja rataeditori. Pelin kotisivuilta löytyykin valtava kasa hyviä ratoja.

Uutta teknologiaa edustaa kolmiulotteisuus ja ilmeisesti myös hieman realistisempi ajotuntuma. Korkeuseroja on alkuun vaikea hahmottaa, mutta pian pelaajalle kehittyy kuudes aisti niiden ymmärtämiseen. Ajotuntuman oivaltaminen johtaa ihastukseen; pikkuruisten autojen kanssa pöristäminen on yhtä hauskaa kuin Slicksin parissa sen kulta-aikoina. Ja kun Slicksiä on tullut pelattua sen liki kymmenen vuotta, tänään GeneRallyn pelaaminen on hauskempaa. Kyse ei ole pelkästään uutuudenviehätyksestä, GeneRally lisää samaan soppaan uusia aineksia, ja ärsyttää samoja hermoja kuin Slicks. Ja vielä muutamia uusia siihen päälle, varsinkin kolmiulotteisuus tuntuu sangen maukkaalta.

Harmillisesti pelissä ei ole nettipelimahdollisuutta, tosin samalla koneella saa kisaan mukaan peräti kuusi autoa. Nykynäppiksille tosin tuskin mahtuu enempää kuin pari-kolme, joten muita autoja ohjastamaan täytynee valita armoton tekoälykuski. Niiden taitotasoa tosin saa muokattua, joten yksikseenkin ajamisesta irtoaa oivasti viihdettä.

Eino Keskitalo

Turbo Sliders:
Antti Mannisto (2003)
PC (Windows)
Kaahailu
2-20 pelaajaa
GeneRally:
Hannu & Jukka Räbinä (2001-2003)
PC (Windows)
Kaahailu
1-6 pelaajaa

Mmm.. valikoita..

Syke kaksataa!

Kirvelevä nöyryytys on tosiasia

Kolmannen ulottuvuuden hurmaa

© Pelikapseli 2000-2003