PELIKAPSELI - retropelitaivas
Kun Playstation ei riitä...

Helherron

Pääsivulle Jutut Pelit Linkit Koneet

 • Pelin kotisivu
 • Ja taas on kahdeksan sankarinalun noustava maailmaa pelastamaan, kunhan ensin ehtii kerätä tarvittavat expat kahlaamalla miljoonien hirviöiden ja örkkien veressä. Helherronia voi sanoa retropeliksi, sillä teknisesti se oltaisiin voitu helposti toteuttaa kymmenen, viisitoistakin vuotta sitten. Sepäs ei kuitenkaan ole tältä kotimaiselta shareware-peliltä pois, sillä sujuvaa ja onnistunutta monsterimättöä pelaa kyllä silmänsä punaisiksi ilolla.

  Helherron vertautuu todella vahvasti Nahlakhiin, vaikka vaikutteita huomaa muualtakin, esim. Ancient Domain of Mystery -pelistä. Nahlakhiin verraten, muutamia sen innovatiivisimpia ominaisuuksia heitetään surutta romukoppaan (tajuttomuus taistelussa, loitsusanat, kyky- ja kokemussysteemi) perinteisemmän ropetoteutuksen tieltä. Kokonaisuus on kuitenkin sikäli sujuva, ettei tappio ole lohduton. Helherronia pelaa sangen mielellään. Varsinkin yksi selkeä parannus Nahlakhiin verraten löytyy: vaikka roinan kerääminen myytäväksi kuolleilta vihollisilta on tärkeää, sen voi tehdä koko luolaston putsattuaan.

  Helherronissa on myös sitä kaivattua juonta ja mielenkiintoisia sivutehtäviä roppakaupalla, ja ympäristö tuntuu vähemmän kulissilta. Luolastot ovat hyvin suunniteltuja ja koluttavaa löytyy muutenkin mukavasti. Ympäristön lisäksi myöskin maailmaa kansoittavista hahmoista saadaan mukavasti irti, ja monipuoliset satunnaiskohtaamiset maailmaa ympäri matkatessa ovat mukava lisä.

  Peli on myös mainion näköinen ja kuuloinen. Helherroniin kannattaakin tutustua, jos vanhankantainen sankariretkueen rymyttäminen linnoissa ja luolastoissa sykähdyttää.

  Eino Keskitalo

  Antti Kuukka (2003)
  PC, Windows
  Roolipeli
  1 pelaaja

  © Pelikapseli 2000-2004