PELIKAPSELI - retropelitaivas
Kun Playstation ei riitä...

Strife

Pääsivulle Jutut Pelit Linkit Koneet

Yksinpeluuta ajatellen kiinnostavin Doomin pelimoottoria hyödyntävistä peleistä on varmaankin Strife. Tämä myöhemmin Quaken lisälevyn ja muuta pientä rustanneen Rogue Entertainmentin koodaama pikku outolintu sisältää keskusteluilla etenevän juonen, pientä strategista elementtiä (kaikkialle ei saa eikä voi juosta tykki laulaen) ja melkoisesta lineaarisuudestaan huolimatta epätavallisen "vapaan" etenemisen Hexenin tapaan, joskin paremmin. Kannen mainoslause "RPG adventure with Doom-style action" ei ehkä ole ihan totuudenmukainen, mutta on tämä ehdottomasti monipuolisin Doom-pohjainen peli mitä tehtiin.

Alkudemon kertojaääni kertoo kuvien kanssa, kuinka maailman väestön elämän saadessa tutun dystopisen käänteen käy kapinan kipinä kytemään käyttäjän komentamassa kaverissa, joka lähtee kurjuutensa inspiroimana perumaan huonoa elämänlaatuaan... ja siinä sivussa niitä jotka sitä hänelle aiheuttavat. Juonta kannatetaan keskusteluilla sekä tehtävänannoilla, nähtävää ja koluttavia paikkoja löytyy kiitettävästi ja käyttäjän valinnoista riippuvia loppuratkaisujakin on kokonaista kaksi kappaletta.

Moninpeli ei ole mainitsemisen arvoinen. Ainoastaan 2-8 pelaajan avoimen deathmatchin käsittävä palloilu toimii nahkeasti ja tuntuu peliin nopeasti liimatulta pikkulisukkeelta. Kamppailukartatkaan eivät ole kovin hyviä. Tekijät ovat panostaneet siihen yksinpeliin, ja sen huomaa.

Retrotietoisen pelaajan kannattaa ehdottomasti testata Strife mahdollisuuksien salliessa. On todella harmillista, että sen ilmestymisen jälkeen maa meni nielaisemaan julkaisija Velocityn eikä peliin kohdistuvista oikeuksista (saati sitten ilmaislevitykseen päästämisestä) ole kukaan tähän päivään asti saanut selkoa.

Rami Maunula

Rogue Entertainment (1996)
PC DOS
3D-räiskintä
(Käytännössä) 1 pelaaja

© Pelikapseli 2000-2005